Backgammon online

De flesta har hört talats om spelet backgammon. Det är ett brädspel som spelas med två spelare. Spelet har 15 spelpjäser som ska förflyttas och den som först får ut sina pjäser ur spel är vinnaren. Backgammon är ett spel med en lång historia som med andra ord har spelats i många år. Numera behöver du dessutom inte spela backgammon fysiskt.Spelet finns nämligen via nätet, vilket innebär att du kan spela backgammon online. Idag är många bekväma av sig och vill inte lämna hem och bostad för underhållningens skull. Då är det perfekt att spela backgammon via nätet. Du behöver inte heller hitta dig en potentiell motståndare utan sajten sköter detta åt dig. Det är både smidigt och enkelt att spela på nätet.

Hur fungerar backgammon?

Spelet kan verka avancerat men när du är insatt i reglerna kommer du inse att det inte alls är särskilt svårt. Syftet är helt enkelt att du och din motståndare ska flytta pjäserna runt spelplanen. Hur pjäserna ska flyttas beror på vad som visas på de två tärningarna som slås. Spelets grundidé bygger på sannolikhetslära. Vinnaren är den som får sina pjäser ur spel först.

Spela på nätet eller fysiskt?

Du kan införskaffa dig ett backgammon-spelbräde i princip överallt. Det är ett klassiskt spel som kan spelas av gammal som ung. Om du vill kunna spela backgammon oavsett tid på dygnet samt utan att behöva finna dig en motståndare på egen hand är spelande på nätet att föredra. Då behöver du bara hitta en sajt som erbjuder spelet online. Bästa sättet att hitta bra sidor att spela på är att konsultera någon som är expert på det som till exempel vinnarlandet.se.

Mer om backgammon

Spelet tros ha spelats för första gången för över 5 000 år sedan. Det är ett gammalt spel som fortfarande lever kvar. Konceptet bygger på sannolikheter och med hjälp av tärningarna visas spelpjäsernas utfall. Du kan med andra ord inte påverka spelets resultat utan det hela bygger på slumpen och tärningarnas kast. Speltiden varierar men kan vara allt från 5 till 60 minuter.